Asennusohjeet

SISUSTUSTARROJEN KIINNITYSOHJE

 

Sisustustarra koostuu kolmesta eri kerroksesta, tarran pohjasta, itse tarrasta ja siirtokalvosta. Siirtokalvo on sisustustarran päällimmäinen osa, jonka tehtävänä on siirtää itse tarra liimattavalle pinnalle. 

Kiinnitettävän pinnan tulee olla puhdas ja tasainen. Sisustustarrat kiinnittyvät myös maalattuun kipsilevyyn, mikäli siinä ei ole ylimääräistä epätasaisuutta. Älä kuitenkaan laita tarraa vastamaalattuun seinään, vaan anna maalin ensin kuivua pari viikkoa. Myös tapetti on hyvä kiinnitysalusta, mutta tarran poistaminen saattaa vahingoittaa tapettia.

Jotta tarran saa liimattua suoraan, kannatta apuna käyttää maalarinteippiä ja mittaa. Paketin mukana tulee hyvälaatuinen kiinityslasta.

 

Sisustustarran kiinnityksen vaiheet:

1. Painele tarraa vielä ennen kiinnittämistä lastalla tai kädellä, jotta siirtokalvo ottaisi paremmin kiinni kirjaimiin. Tämä on tärkeä vaihe.
2. Sijoita tarra oikeaan kohtaan ja liimaa siirtokalvon alku kiinni.
3. Lähde varovasti vetämään taustaa pois ja samalla paina lastalla siirtokalvo kiinnitettävään pintaan.
4. Kun koko tarra siirtokalvoineen on kiinnitettävässä pinnassa, painele se tiukasti kiinni pintaan.
5. Kun siirtokalvo on hyvin paikallaan, aloita sen poistaminen jommastakummasta päästä. Taita siirtokalvo hyvin jyrkkään kulmaan ja ala varovasti poistaa sitä tarrasta. Tee tämä vaihe hitaasti ja huolellisesti!
6. Painele vielä tarra varovaisesti kiinni pintaan.